روستای دیدنی کجور استان مازندران

ساخت وبلاگ

استان مازندران و جاذبه های دیدنی آن

روستای دیدنی کجور استان مازندران

روستای ییلاقی کجور که در دره های زیبای البرز مرکزی استقرار یافته، طبیعتی سرسبز، آب و هوایی خوش و چشم انداز های بسیار زیبایی دارد. این روستا در 85 کیلومتری جنوب شرقی نوشهر قرار دارد.

بنابر اسناد و مدارک موجود، شهر قدیمی کجور، مرکز ناحیه رویان و بعدها پایتخت رستمدار بوده است. در کتاب مسالک الممالک اصطخری، از کوه های روینچ (رویان) نام برده شده استگ

یاقوت حموی در معجم البلدان (623ه.ق) رویان را شهری بزرگ و کوره وسیعی از کوه های طبرستان می داند.

مردم روستای کجور به زبان مازندرانی و طبری با واژگان پهلوی سخن می گویند، مسلمان و پیرو مذهب جعفری هستند. اقتصاد روستای کجور بر پایه فعالیت های زراعی، خدمات و تولید صنایع دستی استوار شده است.

کجور، بافت مسکونی متراکم و محلات بسیار قدیمی دارد و در دامنه های کوه های جنگلی استقرار یافته است.

حواشی رودخانه پر آب و زیبای کجور که پس از طی مسیری به رودخانه چالوس می پیوندد، مکان مناسبی برای ماهیگیری و گذران اوقات فراغت گردشگران به شمار گی آید. چشمه انگیل، با آب زلال و فراوان، اتراق گاهی مناسب دارد.

در دو کیلومتری روستا، شهر قدیمی کجور معروف به خراب شهر پایتخت قدیمی رویان قرار دارد. شهر قدیمی کجور در زمان حمله مغول تخریب شد. قلعه کجور معروف به دور قلعه یا سوته قلعه، در این شهر قرار دارد.

زیارتگاه طاهر و مطهر، برج آجری کوچک و چهار ضلعی است که کتیبه آجری از آیات قرآنی دارد. این بنا در سال 829 ه.ق ساخته شده است. زیارتگاه عبدالله در شرق روستا، بقعه خالق شیوب و بقعه حسن شهید، از دیگر آثار مذهبی و تاریخی روستای کجور هستند.

مراسم ها و آئین ها روستای دیدنی کجور

از مراسم و آئین های ویژه مردم روستای کجور می توان به مراسم نامگذاری نوزاد، دهه حمام، دندان سری، نوروز خوانی، تیر ماه سیزدا شو، بیست و ششم نوروز ماه و مراسم باران خواهی و آفتاب خواهی (برای بارش باران یا برآمدن آفتاب) اشاره کرد.

کشتی لوچو از بازی های محلی است. موسیقی کجور، بر پایه نغمه ها و ملودی های چوپانی مازندرانی همراه است.امیری، کشنی مقدم و طالب طالبا از آهنگ های قدیمی روستاست که با سازهای نی، سرنا و دهل همراهی می شود.

پوشاک مردم روستا سنتی و قدیمی است. صنایع دستی آن شامل قالی بافی، نمد مالی، بافت لباس های سنتی، کلاه نمدی، جوراب، چوخا، کال چرم و تهیه انواع ابزار آلات فلزی و چوبی کشاورزی است.

از غذاهای محلی کجور می توان به انواع آش های سیر، اردیم، سراج، دوغ و انواع غذاها با برنج مانند طعام پلا، گرماس پلا، گورس پلا، عدس پلا، گوشت پلو، و انواع خورشت مانند خورشت کدو، کده کشتی، بیشه واش، سرجوی، یخنی، تچ ماچ و خورشت ترس اشاره کرد. تهیه انواع شیرینی مانند مشکی حلوا، آرد حلوا، بادونه، دمکو، برساق، انواع مربا و کماج در روستا رواج دارد.


از اینکه با تورآگهی همراه هستید سپاسگذاریم.

الف) مطالعه مطالب گردشگری بیشتر:

  • جاذبه های گردشگری گنبد قابوس 
  • جاذبه های گردشگری گرگان
  • جاذبه های گردشگری بابلسر 

ب) پیشنهادهای مسافرتی تورآگهی:

  • برترین پیشنهادهای تور کیش  همه آژانس های ایران 
  • برترین پیشنهادهای تورشمال  همه آژانس های ایران
  • برترین پیشنهادهای تور مشهد  همه آژانس های ایران 
پیشنهادهای تور کیش, ......
ما را در سایت پیشنهادهای تور کیش, ... دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2tourekish1 بازدید : 17 تاريخ : پنجشنبه 5 اسفند 1395 ساعت: 3:53